ЕК очаква пълно прекратяване на газовите доставки от Русия

  • 17 май 2022 09:54

  • 1085
  • 2
ЕК очаква пълно прекратяване на газовите доставки от Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия работи по "стратегически документ", който призовава страните членки да се подготвят за "пълното прекратяване на газовите доставки от Русия", съобщи БНР.

Стратегическият документ, с който разполага електронното издание "Юрактив", призовава 27-те страни членки на ЕС да се подготвят за шоково прекъсване на руските газови доставки, след като Русия прекрати едностранно договорните отношения с Полша и България.

Европейската комисия препоръчва временното въвеждане на регулирана горна граница на цената на газа, след като средната цена през март се е увеличила седем пъти в сравнение със същия период на миналата година, а това от своя страна е довело до скок в цената на тока.

Кабинетът: Газ има и потребителите ще бъдат компенсирани

Предишните мерки на ЕК от есента са изхождали от постоянно увеличение в цената на газа. "Сега вече трябва да сме подготвени за изненадващо, мащабно или напълно спиране на руските газови доставки, което би довело до непосилно високи цени и недостиг на газа", се казва в стратегическия документ, който Еврокомисията трябва да одобри утре, 18 май, твърди "Юрактив". 

Теодора Александрова
1085 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИЛИЯ ВЪЛКОВ YULL BROWN

2022.05.18 | 00:28

2
ИЛИЯ ВЪЛКОВ YULL BROWN МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! ОСВЕН ТОВА БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!
ne

2022.05.17 | 10:17

1
tocno taka za amerikanskite podlogi ot evropa deto dostaviat orajie na usraina nikakva gaz.

Добави коментар

Водещи новини