"Райънеър" отчете загуби от 355 млн. евро за финансовата година

  • 16 май 2022 13:35

  • 527
  • 0
"Райънеър" отчете загуби от 355 млн. евро за финансовата година
© Pixabay

Ирландската нискотарифна авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) отчете днес загуба от 355 милиона евро за 12-те месеца до края на март и заяви, че не може да представи прогнози, но очаква завръщане към "разумна рентабилност" през тази година, предаде Ройтерс.

Авиопревозвачът, който извършва повече полети от която и да е друга европейска авиокомпания според регулатора на въздухоплаването "Евроконтрол" (Eurocontrol), прогнозира да увеличи пътниците си до 165 милиона тази година спрямо 97 милиона преди година и рекордните 149 милиона преди пандемията от коронавирус.

Неговият генерален директор Майкъл О'Лиъри обаче заяви, че засега не е особено практично и дори е невъзможно да се посочи диапазон за очакваните печалби заради рисковете, свързани с войната в Украйна и ненапълно стихналата пандемия от COVID-19.

Той допълни, че резервациите са се увеличили през последните седмици.

"Райънеър“ със загуби за 96 млн. евро през последното тримесечие

"Райънеър" проявява известен оптимизъм за цените през лятото, в пиковия сезон, като очаква цените да са малко над предпандемичните равнища в резултат на засиленото търсене.

Загубата от 355 милиона евро за финансовата година е по-малка от очакваната от анализаторите загуба от 370 милиона евро и от загубата от 1 милиард евро през предходната финансова година.

За финансовата година, приключила през март 2020 г., авиокомпанията отчете печалба от 1 милиард евро.

Виолета Симеонова
527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини