Франция отмени маските в обществения транспорт

  • 16 май 2022 12:07

  • 299
  • 0
Франция отмени маските в обществения транспорт
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Правителственият говорител Габриел Атал (вляво) и френският здравен министър Оливие Веран (вдясно) излизат от заседание на кабинета в Елисейския дворец. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31671

От днес носенето на маска в обществения транспорт във Франция вече няма да е задължително, предаде Франс прес. С това отпада и последното строго антиковидно ограничение на фона на успокояването на епидемичната ситуация в страната. Досега носенето на маска бе задължително в метрото, автобусите, влаковете, самолетите и такситата.

Решението на властите потвърждава факта, че повече от две години след началото на пандемията от КОВИД-19 в Европа заболяването вече не създава големи грижи на здравната система.  Общо във Франция бяха регистрирани повече от 147 000 починали от КОВИД-19, а в момента 79,3 процента от населението са напълно ваксинирани. От няколко седмици броят на новите случаи на коронавируса и хоспитализациите намаляха след продължителна зимна епидемична вълна. Макар в началото на годината броят на новозаразените да беше висок, пандемията от КОВИД-19 отстъпи вече на заден план.

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини