Генералният секретар на НАТО: Украйна може да спечели войната с Русия

  • 16 май 2022 09:09

  • 2558
  • 6
Генералният секретар на НАТО: Украйна може да спечели войната с Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украйна може да спечели войната с Русия, но се нуждае от повече подкрепа. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на среща с високопоставени дипломати от 30 държави-членки на трансатлантическия военен алианс на среща в Берлин.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6650

Руската война в Украйна не върви така, както е планирала Москва. Киев не е превзет. Те се изтеглят от Харков. Голямата им офанзива в Донбас е в застой. Русия не постига стратегическите си цели, каза още генералният секретар на НАТО. 

Той отбеляза, че въпреки желанието на Путин Украйна оцеля, НАТО стана още по-силен, Европа и САЩ обединиха сили.

Столтенберг: НАТО е готова да подкрепя Киев в продължение на години в борбата ѝ срещу руската инвазия

Украйна може да спечели тази война, украинците смело защитават своята земя. НАТО трябва да продължи да увеличава военната си подкрепа, допълни още Столтенберг. 

Виолета Симеонова
2558 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Климент

2022.05.16 | 15:49

5
Защо русия ще загуби войната: 1).защото е непредизвикан агресор в очите на целия свят и той помага на жертвата със съвременни средства; 2) защото за разлика от украинците (които според Лев Толстой за разлика от русите са европейци), мнозинството руснаци и особено руските военни са примитивни азиатски варвари, за които животът на свои и чужди не струва нищо; 3). защото са наследствено повредени от пиянство - когато студентите им идваха на обменни начала при нас бяха истинска напаст - денонощно пиянство и побои. Може да си представите останалите какви са! 4) защото в мнозинството си са бедни, неграмотни и прости - Кемал Ататюрк е казал, че българите са победили, защото в турската армия един на 10 е грамотен, а в българската един на 10 е неграмотен; 5). военното ръководството и промишлеността им са тотално проядени от корупция и неефективни; 6). по тази причина и оръжията им и стратегията им са остарели и неефективни, напр. прехвалените им танкове се взривяват дори без пряко попадение в боеприпасите поради неудачното им и непоправимото разполагане в купола, а разработката на важни системи за изтребителите им 5-то поколение още не са завършени, докато западът разполага със стотици такива – дори Финландия ще има поне 64 броя F35 преди руснаците да имат и един подобен на въоръжение!; 7). икономиката им е във втората десятка в света, а без износа на суровини е в третата десятка. Поради това нямат и не могат да поддържат сериозна професионална армия, а разчитат на необучени и немотивирани наборници. Копуват или крадат модерни технологии от запада! 8). Украинците се бият за родината си, а ръшистите са немотивирани; 9). руската пропаганда само лъже и военните разбират това на гърба си; 10). разузнаването на ръшистите далеко отстъпва на украинското, което е и със сериозна подкрепа от НАТО; 11). доказателство за горните аргументи са огромните загуби на се.се.се.ре. срещу Финландия през 1939/40 г., крахът на съветската инвазия в Афганистан, разгромът на руските армии пред Киев, Харков, Изюм и други градове, потапянето на най-големите и важни кораби и мн. други 12) русия се ръководи от неадекватен диктатор, който иска да му се казва само това, което отговаря на неговото мнение!

2022.05.17 | 19:48

6
Пий си хапчетата човек и по-често. Нищо от изброеното горе не е вярно

2022.05.16 | 10:36

4
Да не би Москва да е споделила с НАТО стратегическите си планове,че се прави подобен анализ и оценка на ситуацията?Много впечатляващо!!!!!!Ами осведомете ни детайлно ако е така....
oo

2022.05.16 | 10:20

3
gnusen pedal ne usraina vodi voina a vie pedalite ot nato i shte specelite tolkova kolkoto specelihte i s u talibanite
.

2022.05.16 | 09:53

2
Бега бе!!!

2022.05.16 | 09:42

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини