Генералният секретар на НАТО: Украйна може да спечели войната с Русия

  • 16 май 2022 09:09

  • 2579
  • 6
Генералният секретар на НАТО: Украйна може да спечели войната с Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Украйна може да спечели войната с Русия, но се нуждае от повече подкрепа. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на среща с високопоставени дипломати от 30 държави-членки на трансатлантическия военен алианс на среща в Берлин.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13307

Руската война в Украйна не върви така, както е планирала Москва. Киев не е превзет. Те се изтеглят от Харков. Голямата им офанзива в Донбас е в застой. Русия не постига стратегическите си цели, каза още генералният секретар на НАТО. 

Той отбеляза, че въпреки желанието на Путин Украйна оцеля, НАТО стана още по-силен, Европа и САЩ обединиха сили.

Столтенберг: НАТО е готова да подкрепя Киев в продължение на години в борбата ѝ срещу руската инвазия

Украйна може да спечели тази война, украинците смело защитават своята земя. НАТО трябва да продължи да увеличава военната си подкрепа, допълни още Столтенберг. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2579 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Климент

2022.05.16 | 15:49

5
Защо русия ще загуби войната: 1).защото е непредизвикан агресор в очите на целия свят и той помага на жертвата със съвременни средства; 2) защото за разлика от украинците (които според Лев Толстой за разлика от русите са европейци), мнозинството руснаци и особено руските военни са примитивни азиатски варвари, за които животът на свои и чужди не струва нищо; 3). защото са наследствено повредени от пиянство - когато студентите им идваха на обменни начала при нас бяха истинска напаст - денонощно пиянство и побои. Може да си представите останалите какви са! 4) защото в мнозинството си са бедни, неграмотни и прости - Кемал Ататюрк е казал, че българите са победили, защото в турската армия един на 10 е грамотен, а в българската един на 10 е неграмотен; 5). военното ръководството и промишлеността им са тотално проядени от корупция и неефективни; 6). по тази причина и оръжията им и стратегията им са остарели и неефективни, напр. прехвалените им танкове се взривяват дори без пряко попадение в боеприпасите поради неудачното им и непоправимото разполагане в купола, а разработката на важни системи за изтребителите им 5-то поколение още не са завършени, докато западът разполага със стотици такива – дори Финландия ще има поне 64 броя F35 преди руснаците да имат и един подобен на въоръжение!; 7). икономиката им е във втората десятка в света, а без износа на суровини е в третата десятка. Поради това нямат и не могат да поддържат сериозна професионална армия, а разчитат на необучени и немотивирани наборници. Копуват или крадат модерни технологии от запада! 8). Украинците се бият за родината си, а ръшистите са немотивирани; 9). руската пропаганда само лъже и военните разбират това на гърба си; 10). разузнаването на ръшистите далеко отстъпва на украинското, което е и със сериозна подкрепа от НАТО; 11). доказателство за горните аргументи са огромните загуби на се.се.се.ре. срещу Финландия през 1939/40 г., крахът на съветската инвазия в Афганистан, разгромът на руските армии пред Киев, Харков, Изюм и други градове, потапянето на най-големите и важни кораби и мн. други 12) русия се ръководи от неадекватен диктатор, който иска да му се казва само това, което отговаря на неговото мнение!

2022.05.17 | 19:48

6
Пий си хапчетата човек и по-често. Нищо от изброеното горе не е вярно

2022.05.16 | 10:36

4
Да не би Москва да е споделила с НАТО стратегическите си планове,че се прави подобен анализ и оценка на ситуацията?Много впечатляващо!!!!!!Ами осведомете ни детайлно ако е така....
oo

2022.05.16 | 10:20

3
gnusen pedal ne usraina vodi voina a vie pedalite ot nato i shte specelite tolkova kolkoto specelihte i s u talibanite
.

2022.05.16 | 09:53

2
Бега бе!!!

2022.05.16 | 09:42

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини