Витанов, Зарков, Клисурска: Усилията ни за оздравяване на БСП се забелязват в Германия и в Европа

  • 13 май 2022 15:07

  • 322
  • 4
Витанов, Зарков, Клисурска: Усилията ни за оздравяване на БСП се забелязват в Германия и в Европа
© Витанов/пресофис

„Срещите ни в Берлин са доказателство, че усилията ни за оздравяване на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а оттам и на левицата, се забелязват не само у нас, а и в Европа. Европейските социалдемократи подкрепят вижданията и борбата ни за прогресивна Българска социалистическа партия, която да привлича и да печели“, коментираха Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, Крум Зарков Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г. Той е син на журналистката Ана Заркова и на д-р Господин и Надя Клисурска в края на тридневното си посещение в Берлин.

По време на визитата те проведоха важни срещи с германски политици, депутати от Бундестага, представители на фондация „Фридрих Еберт“ и Прогресивния алианс.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, Крум Зарков Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г. Той е син на журналистката Ана Заркова и на д-р Господин, народен представител от 47-ото Народно събрание и Надя Клисурска, бивш заместник-министър на труда, завършиха работното си посещение в Берлин с разговори с Майкъл Рот, председател на Комисията по външни работи в Бундестага. Рот е депутат от 1998 г., а в периода 2013-2021 година е министър по Европейските въпроси.

Петър Витанов: БСП не е антиевропейска партия, тя направи България член на Европейския съюз

Преди това българските социалисти се срещнаха с Кристиан Петри, член на Комисията по външни работи, Франк Швабе, председател на Комисията за човешки права и хуманитарна помощ, Аксел Шефер, член на Комисията по европейски въпроси и Нилс Шмид, и четиримата представители на управляващата Германска социалдемократическа партия в Бундестага.

Витанов, Зарков и Клисурска разговаряха и с международния секретар на Германската социалдемократическа партия (SPD) Филип Финк.

По време на посещението в Берлин българските социалисти обмениха опит с Матиас Йобелиус, ръководител на Департамента за Европейския съюз и Северна Америка във фондация "Фридрих Еберт“.

„Неразбираемо е защо БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се самоизолира от околния свят и отказва да влияе върху неговото развитие. Не е страшно да говориш с приятели и партньори, дори когато има различия. Всъщност повече разговори и контакти биха предотвратили много от тези различия. Затова се разбрахме с ГСДП и с помощта на фондация „Фридрих Еберт“ да организираме много общи инициативи в България и Германия“, заявиха тримата социалисти.

Виолета Симеонова
322 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Г

2022.05.13 | 20:39

4
Тъпи долни крадливи гнусни комунисти
ДБ

2022.05.13 | 15:39

3
Долна шумкарска зган
жив

2022.05.13 | 15:16

1
за умряло оздравяване няма!
да,

2022.05.13 | 15:19

2
умрял кон не трябва да рита...

Добави коментар

Водещи новини