ЕК: Преговорите по новите санкции срещу Русия продължават

  • 13 май 2022 14:07

  • 338
  • 4
ЕК: Преговорите по новите санкции срещу Русия продължават
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Преговорите по новите санкции срещу Русия, които Европейската комисия предложи, все още продължават в Съвета на ЕС. Това заяви говорител на комисията. Той добави, че засега няма новини, които да съобщи по този въпрос, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6586

ЕК предложи на 4 май нови санкции срещу Москва, които включват ембарго на руския петрол, отстраняване на още руски банки от системата за международни разплащания SWIFT, спиране на излъчването на три руски телевизии. Предвиждат се също санкции срещу високопоставени руски военнослужещи, отговорни за военните престъпления в Украйна.

По-рано днес европейското издание на сайта "Политико" съобщи, като се позова на европейски дипломати, че е възможно предложенията на ЕК да бъдат одобрени скоро, с изключение на петролното ембарго, за което ще продължи да се търси необходимото единодушие. В началото на седмицата върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че следващата седмица европейскте външни министри може да обсъдят въпроса на среща в Брюксел, ако до неделя посланиците на държавите от ЕС не постигнат споразумение.

Срив на продажбите на нови автомобили в Русия заради санкциите 

Константин Тодоров
338 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ще

2022.05.13 | 15:02

2
ще има ли гей паради тази година? за един педал питам
Инвалид с инвалидна карта

2022.05.13 | 16:59

4
Ихвинявайте, за моята грешка - не сканци, санкции .
Инвалид с инвалидна карта

2022.05.13 | 16:58

3
Голям СРАМ! Всички сканци от ЕС срещу цивилни хора и хора с увреждане!
Умник Гюро

2022.05.13 | 14:47

1
На нас сатанистите от Дяволската група "Билдерберг" повече не ни трябват. Вземайте си лъжите за обединена Европа и си ги наврете в г.за.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини