Правителството на Кипър дава 33 млн. евро за туристически услуги

  • 11 май 2022 07:08

  • 487
  • 0
Правителството на Кипър дава 33 млн. евро за туристически услуги
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Субсидия от 33 млн. евро предоставя правителството на Кипър за повишаване на качеството на туристически услуги и подобряване на туристическата инфраструктура в страната, съобщи БНР. Четири нови програми се финансират с европейски средства чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

Новите планове за безвъзмездна помощ, които предстои да бъдат обявени от правителството, са насочени основно към хотелиерството в селски, планински и отдалечени райони. Целта е да се повиши неговата конкурентоспособност чрез обогатяване на туристическия продукт, както и да се подкрепи възраждането на тези местности, обясни заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос. Със субсидията ще бъде подобрено качеството на туристическите услуги, включително чрез дигитализацията им, и ще се модернизира съществуващата инфраструктура.

Кипър отчита засилен въздушен трафик и се надява на повече туристически резервации

Десет млн. евро безвъзмездно финансиране ще бъдат предоставени за насърчаване на развитието на здравен и уелнес туризъм.

Прилагането на 12 специални сертификационни марки за качество е сред приоритетите на Министерството на туризма, посочи още Саввас Пердиос. Те потвърждават пред гостите от страната и чужбина, че притежаващите ги компании и общини са изпълнили специфични и общоприети критерии за качество на туристически услуги. Такива сертификати се издават по осъществяваните от министерството програми като "Кипърска закуска", "Вкуси Кипър", "Цветните села на Кипър" и други.

Теодора Александрова
487 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини