Макрон: Трябва да изградим нова архитектура на сигурност в Европа

  • 09 май 2022 17:23

  • 650
  • 1
Макрон: Трябва да изградим нова архитектура на сигурност в Европа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В името на свободата и надеждата ще продължим да подкрепяме Украйна, президента Зеленски и украинския народ. Това заяви президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който отправи послание към участниците в Конференцията за бъдещето на Европа на заключителното събитие в Страсбург, на което бяха представени резултатите от работата на форума. „С куража си и с битката, която води, Украйна вече е член на нашето европейско семейство”, посочи Макрон.

„Войната се върна на нашия континент в момент, в който един европейски народ – украинците, се бори за своята свобода”, посочи френският президент и отбеляза, че Европа не желае военен конфликт с Русия. „Не сме за война с Русия. Ние сме за опазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, за да се завърне мирът на нашия континент”, допълни Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на. Според него веднага щом мирът на Стария континент бъде изграден отново, европейските страни трябва да изградят и нова архитектура на сигурност. 

Като важен акцент Макрон отбеляза и темата за енергийната сигурност. Той подчерта, че Европа постепенно трябва да започне да се откъсва от изкопаемите горива и да инвестира повече в ядрена енергия и възобновяеми източници. В речта си френският президент каза още, че е време да започне и дискусия за промяна в договорите, по които функционира общността, предаде БНР. 

Макрон започна втория си президентски мандат с обещание да изгради една по-силна Франция

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на поздрави участниците в конференцията, които след едногодишната си работа изготвиха конкретни препоръки до европейските институции за това какво искат да е бъдещето на Съюза. Според Макрон тази инициатива показва „Европа на действието“, а вслушването на политиците в гласа на своите граждани определи като урок по жива демокрация. 

На днешното закриване на форума беше представен докладът за крайния резултат от тримата съпредседатели на Изпълнителния съвет на конференцията. Своите послания към участниците във форума отправиха председателят на Европейския парламент Роберта Мецола, председателят на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен и президентът на страната домакин Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на. Гражданите от националните и европейски панели също имаха думата. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
650 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
trqbwa

2022.05.09 | 18:19

1
трябва, ама чичо сам иска само васали тука.

Добави коментар

Водещи новини