ООН: Над 300 души са евакуирани от Мариупол

  • 05 май 2022 06:39

  • 729
  • 0
ООН: Над 300 души са евакуирани от Мариупол
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

ООН съобщи, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и още четири града са били евакуирани в намиращия се под украински контрол град Запорожие, втора успешна операция за извеждане на граждани от райони, подложени на руски обстрели и нападения, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13587

Оснат Лубрани, ръководител на хуманитарната дейност на Обединените нации в Украйна, заяви, че много от цивилните, които са били от Мариупол, Мангуш, Бердянск, Токмак и Василевка, са нямали нищо освен дрехите по себе си и сега получават хуманитарна помощ. Тя добави, че ще им бъде оказана и "психологическа подкрепа, от каквато силно се нуждаят".

Украинското разузнаване: Русия се готви за военен парад в Мариупол на 9 май

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че вчера са евакуирани 344 души, които се прибавят към над 150-те, които бяха евакуирани по-рано през седмицата от бункерите под металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, който е обкръжен от руски войски и както се твърди, през вчерашния ден отново е бил обстрелван.

Не се съобщава за евакуирани цивилни от завода вчера. Зеленски каза, че Украйна се опитва да сключи споразумение за спасяване на оставащите в "Азовстал", включително на жените и децата.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини