Джонсън се извини за "Партигейт", отказва да подаде оставка

  • 19 април 2022 21:41

  • 2574
  • 3
Джонсън се извини за "Партигейт", отказва да подаде оставка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се извини на британските депутати за това, че е нарушил ограниченията заради коронавируса по време на първите вълни на пандемията в резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10.

Заради скандала, станал известен като "Партигейт", лондонската полиция наложи глоба на Джонсън, но въпреки това той няма намерение да подава оставка, съобщи БТА.

Глобяват Джонсън заради локдаун партитата

"На 12 април получих известие за глоба във връзка със събитието на "Даунинг стрийт" на 19 юни 2020 г. Веднага платих глобата и се извиних на британците. Ще се възползвам от днешната възможност в първия ден след великденската ваканция, за да поднеса искрените си извинения на Камарата на общините", заяви Джонсън.

По време на обръщението на британския премиер към парламента редица депутати от опозицията призоваха Джонсън да подаде оставка, но той пренебрегна тези искания.

В отговор на подобен призив от страна на лидера на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, Джонсън заяви, че отказва да подаде оставка заради продължаващия конфликт в Украйна и произтичащото от него повишаване на цените във Великобритания.

"Мисля, че щеше да е добре той (Стармър - бел. ред.) да даде отговори на някои от въпросите, които споменах, не на последно място за кризата в Украйна, чиито последици се отразяват негативно на живота на всички в тази страна. Заради решаването на тези проблеми това правителство ще продължи да си върши работата", заяви британският премиер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
цска

2022.04.20 | 05:13

3
И този е безкруполен както нашите крадци
kiki

2022.04.19 | 23:37

2
shiban nagal paljach!!!!!! Tipichen Anglichanin!!!!
НаКавални

2022.04.19 | 22:31

1
Боклук рошав.

Добави коментар

Водещи новини