ЕК: Плащане на газа в рубли би нарушило режима на санкции

  • 14 април 2022 15:03

  • 786
  • 3
ЕК: Плащане на газа в рубли би нарушило режима на санкции
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Евентуалното плащане за доставките на руски газ в рубли от страна на европейските потребители би нарушило режима на санкции, наложен от ЕС на Русия заради инвазията й в Украйна, се посочва във вътрешен документ на Европейската комисия, цитиран от Ройтерс.

В документа, който ясно дава да се разбере, че е технически, предварителен и основан върху неофициален превод на указа на руския президент Владимир Путин от 31 март, се казва, че с новия руски закон се налага серия от нови задължения на европейските потребители и ефективно се иззема от техните ръце правото да завършат покупката.

Германия има газ до края на лятото, ако доставките от Русия спрат сега

Този механизъм ще доведе до нарушаване на съществуващите европейски ограничителни мерки по отношение на Русия, нейното правителство, централната банка на Русия, както и на други субекти, както и на цялостно заобикаляне на санкциите, се посочва в документи.

Последвайте канала на

Калина Христова
786 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Володимр Володимирович

2022.04.17 | 17:59

3
Европа те оплю.
Путин

2022.04.17 | 17:57

2
Можем да деактивираме, но само на нашите граждани.
Петров

2022.04.14 | 16:22

1
Тъй като в Европа почти няма значителни природни ресурси, по отношение на обемите, той ще падне много по-ниско от XIX век, а именно през Средновековието, когато практически не е имало индустрии в индустриален мащаб. Европа няма да избяга от други свързани проблеми: вечните войни на европейските държави помежду си.

Добави коментар

Водещи новини