Жозеп Борел: Не е без значение как ще завърши войната в Украйна

  • 06 април 2022 13:27

  • 1141
  • 3
Жозеп Борел: Не е без значение как ще завърши войната в Украйна
© Getty Images

ЕС иска войната в Украйна да приключи възможно най-бързо, но не е без значение как точно ще стане това, каза първият му дипломат Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа и призова съюза да изпрати още оръжие на Киев, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

"Ние желаем тя да приключи колкото се може по-скоро, но не е без значение по какъв начин ще стане това", заяви Борел пред Европейския парламент.

"Защото ако ще имаме разрушена страна, която е разчленена териториално и неутрализирана, с милиони хора в изгнание и милиони загинали, то тогава не, ние не искаме тази война да завършва по такъв начин". "Затова трябва да продължим да въоръжаваме Украйна. Още оръжия, това е, което украинците очакват от нас".

ЕС настоява за незабавно и безусловно прекратяване на войната в Украйна

Борел отбеляза, че продължаващите покупки на руски петрол и газ от ЕС, са осигурили на Русия многократно повече пари от финансовата помощ, която съюзът е предоставил на Украйна.

"Дали сме на Украйна 1 милиард евро, но милиард евро, това е сумата, която плащаме всекидневно на Путин за енергоносителите, които ни доставя", каза Борел.

Отделно от това председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред парламента, че ЕС ще наложи още санкции на Русия, което вероятно ще включва и мерки срещу вноса на петрол, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ОРЪЖИЕ, ОРЪЖИЕ

2022.04.06 | 18:45

3
ОРЪЖИЕ. ВСЕКИ ДЕН В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА. ИНАЧЕ УКРАЙНА НЯМА ДА СЕ СПРАВИ С ВАРВАРИТЕ.

2022.04.06 | 14:40

2
не е добре да завършва в брюксел, но може в хага
ne

2022.04.06 | 13:47

1
evro pedal mnogo dobre ti e izvestno kak shte zavarshi voinata to e iasno pedalite i amerikanskite podlogi ne mogat da pobediat rusia.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини