Германия е замразила близо 100 милиона евро руски банкови активи

  • 30 март 2022 20:40

  • 1018
  • 5
Германия е замразила близо 100 милиона евро руски банкови активи
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Германия е замразила близо 100 милиона евро банкови активи на руски олигарси на своя територия от началото на войната в Украйна, съобщи днес федералното министерство на финансите, цитирано от Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13103

"Размерът на замразените средства е 95 514 306,40 евро", се вижда от отговор на министерството, изпратен тази седмица до депутата от партия "Левите" Паскал Майзер, с копие от който разполага АФП.

Тази сума е получена въз основа на декларации, направени от германски кредитни институции пред Германската федерална банка.

Олаф Шолц: Германия все още е против забраната на енергиен внос от Русия

Германия прилага по-конкретно санкциите срещу руски олигарси и други лица, свързани с руския президент Владимир Путин, приети от Европейския съюз от края на февруари.

Депутатът поиска да му бъдат съобщени подробностите - брой лица, институции, които са свързани с тези дълготрайни активи, но те "не могат да бъдат разкрити", отговори писмено държавният секретар по финансите Флориан Тонкар от либералната партия.

След обявяването на различните пакети санкции, насочени срещу Русия във връзка с инвазията в Украйна, Германия беше особено дискретна относно предприетите действия. Берлин не е съобщил публично за изземване на имущество, например имоти или яхти, за разлика от други страни от ЕС.

В началото на март имаше игра на административен "пинг-понг" между различни власти, без в крайна сметка да бъде запорирана мегаяхта, принадлежаща на руския олигарх Алишер Усманов, близък до Владимир Путин, на пристанището в Хамбург, припомня АФП.

Оттогава е създадена "работна група" между различни министерства, която да координира прилагането на санкции срещу олигарсите, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1018 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.03.31 | 05:46

5
К.Я. напомня: В протоколите на трибунала в Нюрнберг от 20.02. до 07.03. 1946 г. е отбелязана следната информация, която да послужи на обвинението: „Преди отстъплението си от Мариупол германските окупационни власти изгориха всички 68 училища в града, 17 детски градини и Двореца на пионерите“. Още днес практически същото (без двореца на пионерите) вече извършиха Путиновите фашисти в същия град. Важна информация за бъдещия Нюрнбергски трибунал.
Петров

2022.03.30 | 22:51

4
Независимо от това западните народи са подведени да вярват, че техните „жертви си заслужават“, стига „Путин да бъде отстранен от власт“, ​​както им се промива мозъкът, за да очакват „неизбежното“, може да послужи за целта за успокояване на все по-неспокойните маси, докато техните икономики се сриват в още по-дълбока криза в резултат на геоикономическия ход на руския лидер, който изисква те да плащат за енергията му с рубли. Казано по друг начин, публичното призоваване за смяна на режима срещу президента Путин не е нищо повече от най-драматичният и може би отчаян опит досега на водения от САЩ Запад да даде на западните маси фалшива надежда за предстояща „победа“ в Новата студена война, така че те да не мислят да се обърнат срещу елита си.

2022.03.30 | 22:18

3
БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГИЙНА И ТЕХНОЛОГИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ и “Технология за добив на БРАУНОВ ГАЗ и минерали, богати на полиметали от морска вода“ разработена от инж. Чавдар Каменаров и инж. Пламен Каменаров. ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ !!! Излиза чиста питейна вода !!! С Брауновия газ се унищожават битови отпадъци !!!

2022.03.30 | 21:53

2
ПУТИН – КЪРВЯЩИЯТ ХЕМОРОИД НА РУСИЯ !!!
grifters

2022.03.30 | 21:39

1
untold

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини