Австрия реагира на аварийния план в Германия за газови доставки

  • 30 март 2022 17:39

  • 1195
  • 2
Австрия реагира на аварийния план в Германия за газови доставки
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрийските опозиционни формации Австрийска социалдемократическа партия и партия НЕОС поискаха от правителството спешни мерки за влизане в сила на авариен план за газови доставки подобно на активирания днес в Германия, предаде БТА.

Министърът на финансите на Австрия Магнус Брунер заяви пред журналисти, че и в Австрия съществува такъв план, но не назова детайли, а напомни, че за това отговаря министърката на енергетиката Елеоноре Гевеслер, като допълни, че тя е в постоянна връзка с организацията за контрол на електроенергия "Е-контрол".

Какво ще се случи, ако Русия спре газа за Европа?

Подчертавайки това, министърът заяви, че вече са подготвени стратегическите запаси в случай на нужда. Ако е наложително, решение взима "Е-контрол", като съгласува с министърката на енергетиката, която наблюдава положението. Снабдяването е осигурено, обобщи министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1195 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петров

2022.03.30 | 22:52

2
Независимо от това западните народи са подведени да вярват, че техните „жертви си заслужават“, стига „Путин да бъде отстранен от власт“, ​​както им се промива мозъкът, за да очакват „неизбежното“, може да послужи за целта за успокояване на все по-неспокойните маси, докато техните икономики се сриват в още по-дълбока криза в резултат на геоикономическия ход на руския лидер, който изисква те да плащат за енергията му с рубли. Казано по друг начин, публичното призоваване за смяна на режима срещу президента Путин не е нищо повече от най-драматичният и може би отчаян опит досега на водения от САЩ Запад да даде на западните маси фалшива надежда за предстояща „победа“ в Новата студена война, така че те да не мислят да се обърнат срещу елита си.
европейски ибрици

2022.03.30 | 19:16

1
аб е кво стан нещо омекнаха коенете -лимит в ЕС за олио ,брашно ,рецесия върви нещо не с е чува за нови санкции-голям бахур идва д азнаете

Добави коментар

Водещи новини