Купоните на "Даунинг стрийт": Глоби грозят 20 правителствени служители

  • 30 март 2022 06:48

  • 848
  • 3
Купоните на "Даунинг стрийт": Глоби грозят 20 правителствени служители
© Getty Images/Guliver (архив)

Въпреки, че войната в Украйна извади от дневния ред на британците, големият скандал за купоните на правителството по време на пандемията, вчера темата отново стана водеща в Обединеното кралство. Лондонскта полиция обяви, че ще глоби 20 правителствени служители за нарушаване на забраните заради COVID. 

Вчерашният ден в Лондон мина под знака на възпоменателната церемония в памет на херцогът на Единбург Филип. В Уестминстърското абатство се събраха близо 1800 души сред които и премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който трябваше публично да се извини на Кралица Елизабет II, че в нощта преди погребението на съпруга ѝ, в резиденцията му е имало купон, който е нарушил и траура и забраната за събирания, заради COVID.

Лондонската полиция изпрати списък с въпроси до Борис Джонсън

Министър-председателят Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е беше сред 100 души, на които бяха изпратени официални правни въпросници, свързани с разследването. Но според говорител на правителството, Джонсън не е сред получилите глоба.
От лондонската полиция съобщиха, че няма да посочват конкретни имена или партита, за които са издадени глобите на 20 души.

Получилите глобите ще разполагат с 28 дни да ги платят или да ги оспорват. В случай на оспорване полицията ще преразгледа конкретния случай и ще вземе решение дали да оттегли глобата или да препрати случая в съда.
От опозиционната Лейбъристка партия заявиха, че премиерът или който и да било министър, получил глоба, трябва да подаде незабавно оставка.

Разследването на лондонската полиция на 12 отделни партита на "Даунинг стрийт" и други правителствени сгради стартира в края на януари, предаде БТВ.
То започна след друго вътрешно разследване на държавния служител Сю Грей, която предаде информацията на полицията, а вчера отново се яви пред комисия в британския парламент.

Разследването на Сю Грей включваше общо 16 купона по време на локдаун и въпреки, че ,"парти гейт" загуби силата си , заради ситуацията в Украйна, след вчерашния ден е очевидно, че ще се върне отново в центъра на внимание на обществото и опозицията и ще създаде доста проблеми за Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
848 3

Коментари 3

Добави коментар

2022.03.30 | 10:12

3
КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИИИИИ

2022.03.30 | 08:00

2
Не сте се разделеле с маските!Всичко скоро ще се завърне, но не и слободията ве, защото законите ще са изменени. Вече се започна ,а Кирил купи за 270000ваксини ииииии.... ЗА ВАС СА!
Hare Krishna

2022.03.30 | 07:40

1
Милионерите иМилиярдерите ще ги глобят няколко хиляди

Добави коментар

Водещи новини