Олаф Шолц: Германия все още е против забраната на енергиен внос от Русия

  • 22 март 2022 21:33

  • 4632
  • 4
Олаф Шолц: Германия все още е против забраната на енергиен внос от Русия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германският канцлер Олаф Шолц потвърди във вторник, че страната му е против незабавната забрана на вноса на руски енергийни продукти в Европейския съюз и призова възможните санкции от този тип да бъдат постепенни и управляеми.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13390

Говорейки пред репортери след срещата си с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, Шолц отбеляза, че Германия и много други членове на блока използват много, а някои дори зависят изцяло от вноса на енергия от Русия. Все пак той подкрепи позицията ЕС трябва да намали енергийната си зависимост от Москва.

Шолц също така каза, че наложените досега санкции срещу Русия вече нанасят вреда на нейната икономика "и това ще става все по-драматично с всеки следващ ден", съобщава Асошиейтед прес.

В същото време санкциите са предназначени да бъдат "поносими" за тези, които ги налагат, включително в дългосрочен план, каза той.

"Ето защо позицията на Германия по този въпрос за руски енергиен бойкот остава непроменена“, каза Шолц.

Олаф Шолц: Германската икономика е застрашена от войната в Украйна

Той добави, че други страни в Европа са дори по-зависими от руския петрол, въглища и газ, отколкото Германия и никой няма да остане "на сухо" в това отношение.

Шолц каза още, че Германия работи за диверсифициране на енергийните си доставки и че въпреки че това ще отнеме време, в крайна сметка ще има същия ефект като настоящ бойкот.

Европейските страни плащат на Русия стотици милиони долари всеки ден за изкопаеми горива. Украинските властимащи твърдят, че тази търговия ефективно финансира войната на Русия срещу тяхната страна, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4632 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.03.31 | 05:47

4
К.Я. напомня: В протоколите на трибунала в Нюрнберг от 20.02. до 07.03. 1946 г. е отбелязана следната информация, която да послужи на обвинението: „Преди отстъплението си от Мариупол германските окупационни власти изгориха всички 68 училища в града, 17 детски градини и Двореца на пионерите“. Още днес практически същото (без двореца на пионерите) вече извършиха Путиновите фашисти в същия град. Важна информация за бъдещия Нюрнбергски трибунал.
.

2022.03.23 | 01:19

3
Що бе мишко немска?!
KONSTANTIN KIRILENKO

2022.03.22 | 22:35

2
какво е човешкия живот пред икономическите интереси.интереса клати феса.тоя фес май е руска фуражка с петолъчка.само си чешите езиците срах вие да хванете лъва за опашката.по добре друг да вади кестените от огъня.
Анонимен

2022.03.22 | 22:12

1
Не може от днес за утре, но трябва организирано и бързо.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини