НАТО обсъжда мащабно и трайно подсилване на Източния фланг

  • 16 март 2022 07:21

  • 1428
  • 2
НАТО обсъжда мащабно и трайно подсилване на Източния фланг
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Днес на извънредна среща в Брюксел министрите на отбраната на страните от НАТО ще обсъдят мащабно и трайно подсилване на силите на Алианса в Източния фланг. В срещата ще участва и българският министър на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни. Ще бъдат обсъдени редица ключови въпроси, свързани с усложнената обстановка на сигурност в контекста на кризата в Украйна и последиците за сигурността на съюзниците. Министрите на отбраната ще дискутират още адаптацията на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13521

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберт заяви, че държавите от НАТО трябва да влагат поне 2% от БВП в отбрана. Той отново подчерта, че евентуално нападението срещу един от съюзниците от страна на Русия ще срещне решителен отпор от целия пакт.

Столтенберт изрази опасения, че Русия може да прибегне и до употребатана химическо оръжие.

Столтенберг: Русия може да прибегне до употреба на химическо оръжие в Украйна

По време на срещата ще се проведе и заседание с министрите на отбраната на Украйна, Грузия, Финландия и Швеция и върховния представител на ЕС по външните работи и политика за сигурност, на което ще бъде обсъдена продължаващата подкрепа за Украйна и отговора на настоящата криза.

Последвайте канала на

Калина Христова
1428 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.03.16 | 10:04

2
САЩ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРИТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!
Хм...

2022.03.16 | 09:38

1
Нашия военен министър пак ще гъне да обяснява как хем сме в НАТО,хем не толкова, как хем сме против Путлер ,ама не чак толкова..... Толкова безгръбначни родоотстъпници няма другаде.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини