Главният равин на Порту бе задържан за разселедване за олигарха Абрамович

  • 13 март 2022 07:03

  • 1894
  • 1
Главният равин на Порту бе задържан за разселедване за олигарха Абрамович
© Getty Images/Guliver (архив)

Главният равин на португалския град Порту Даниел Литвак, бе задържан в рамките на разследване за евентуални нередности в натурализацията на потомци на евреи, от което се е възползвал и руският милиардер Роман Абрамович, предадоха световните агенции. 

Литвак е планирал да напусне Португалия и да отлети за Израел. Той бе разпитан в продължение на два часа вчера. Паспортът му е отнет и се очаква той да бъде поставен под домашен арест.

Израелският мемориал "Яд Вашем" прекъсва партньорството си с Абрамович

Смята се, че главният равин е издал незаконно документи, нужни за натурализирането на Абрамович. За да стане това, кандидатът за натурализация трябва да представи няколко документа в Португалия, че е потомък на разселени евреи.

Абрамович има освен руско и португалско гражданство, и израелско гражданство.

По случая са разследвани и други членове на еврейската общност в Порту. Разследването се води по обвинения за подкуп, корупция, фалшифициране на документи, пране на пари, данъчни измами и сформиране на престъпна група.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.03.13 | 09:01

1
'подкуп, корупция, фалшифициране на документи, пране на пари, данъчни измами и сформиране на престъпна група' от евреи? Няма начин. Те са все честни миньори, строители и тн. черноработници. Никога не се занимават с далавери, особено против страната, която ги е приютила.

Добави коментар

Водещи новини