Норвежката компания за сертифициране на плавателни съдове „Ди Ен Ви“ прекратява бизнеса си в Русия

  • 11 март 2022 16:08

  • 713
  • 1
Норвежката компания за сертифициране на плавателни съдове „Ди Ен Ви“ прекратява бизнеса си в Русия
© Pixabay

Норвежката Де Ен Ве (DNV), една от водещите световни компании за издаване на разрешителни на плавателни съдове, прекратява бизнеса си в Русия и ще преразгледа всички съществуващи договори, предаде Ройтерс. Така тя се превръща в поредната компания, която преустановява дейността си в Русия на фона на все по-големия натиск върху Москва след инвазията в Украйна. 

Компаниите за категоризация предоставят услуги като проверка дали корабите са годни и този сертификат е много важен за застраховането на плавателния съд и влизането в пристанища.

"Шел" се отказва от енергийните си инвестиции в Русия

Дълбоко сме обезпокоени от инвазията в Украйна, която нанася ужасни вреди на гражданите и страната и застрашава мира в региона, каза днес в изявление президентът и главен изпълнителен директор на Де Ен Ве Реми Ериксен. Преразглеждаме съществуващото ни бизнес портфолио с руски компании и прекратяваме всички бизнес дейности, допълни той.

Друга водеща компания за издаване на сертификати "Лойдс реджистър" (Lloyd's Register) обяви вчера, че спира услугите си в Русия след налагането на санкции срещу Москва. 

Де Ен Ве, който е също и водеща играч при управлението на риска в енергийното пространство, предоставя класификационни услуги на руската корабна компания "Совкомфлот", сочат корабните регистри.

Тя е сред руските фирми, на които финансовото министерство на САЩ наложи миналия месец ограничение за увеличаване на капитала на американските пазари, което според източници от отрасъла ще усложни трансакциите за листваната на Московската борса компания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЛАДИк..у.Р ПИЗДИН

2022.03.11 | 16:35

1
UiLIOO ostana i bez korabi.. zigg HAILLL

Добави коментар

Водещи новини