Румъния е изхарчила над 11 милиона евро в подкрепа на бежанците до момента

  • 09 март 2022 17:05

  • 429
  • 0
Румъния е изхарчила над 11 милиона евро в подкрепа на бежанците до момента
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Румъния е изхарчила 54,7 милиона леи (11,05 милиона евро), за да окаже подкрепа на бежанците, заяви днес правителственият говорител Дан Карбонару, цитиран от Аджерпрес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13789

"Правителството е в постоянен контакт с Европейската комисия. По отношение на изчисленията, които нашата страна прави за разходите в подкрепа на бежанците в Румъния, има ежедневни актуализации на тези разходи. В момента са 54,7 милиона леи, изхарчени от Румъния, за да окаже подкрепа на бежанците", посочи Карбонару.

Той добави, че всички тези суми се централизират от канцеларията на премиера и ще бъдат предадени на Европейската комисия, "която в момента работи по механизмите за отчитане на разходите".

ООН: Над 2 млн. души са избягали от Украйна за 13 дни

Карбонару напомни, че редица членове на Европейската комисия са били в Румъния през изминалите дни, за да подкрепят страната в управлението на ситуацията с големия брой пристигащи бежанци.

Той спомена визитата на еврокомисаря за управление на кризите Янез Ленарчич, на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, както и на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
429 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини