Мария Габриел стартира кампания „Тя е лидер" в подкрепа на младите жени и момичета

  • 08 март 2022 14:59

  • 928
  • 2
Мария Габриел стартира кампания „Тя е лидер" в подкрепа на младите жени и момичета
© Представителство на ЕК в България

На днешния Международен ден на жената българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова стартира нова инициатива, посветена на жените и момичетата, заедно с председателя на  Европейския парламент Роберта Мецола.

Кампанията под мотото #SHEU LEADS е насочена към вдъхновяващи млади жени, които чрез таланта си да дадат повече увереност и на други млади момичета да градят кариера в науката, иновациите, образованието, културата и спорта, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Руското посолство поздрави жените за 8-ми март

"Днес много млади момичета и жени имат нужда от повече доверие в себе си, за да следват мечтите си. Искаме да откроим таланта и силните страни на младите жени, защото те променят към по-добро света около нас. В Европейската година на младежта новата инициатива #SHEU LEADS ще подкрепи посланията на млади жени от всички държави членки на Европейския съюз, давайки видимост на техния опит в преодоляването на предизвикателствата", коментира Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова

Кампанията е част от цялостната промяна в подхода в рамките на ресора на българския еврокомисар. За първи път критерии за оценка по програма „Хоризонт Европа" са планове за равенство между мъжете и жените за всички институции, които ще получават финансиране по програмата. По инициатива на Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова Европейският съвет по иновациите (ЕСИ) въвежда и редица новости за повече жени в иновациите. Ключови сред тези новости са подкрепата за 130 стартъпи, ръководени от жени и увеличен бюджет от 2 на 10 милиона евро.

Българският еврокомисар обяви днес и новото издание на Европейската награда за жени новатори, което е с краен срок 18 август.

„Тази година ще бъдат връчени три награди от по 100 000 EUR на най-вдъхновяващите жени новатори. Новото е, че с Европейския съвет по иновациите ще връчим още три награди по 50 000 EUR за „изгряващи" жени новатори на възраст под 35 години, с идеи с потенциал за развитие. Наградата е отворена за всички държави членки на ЕС и асоциираните държави. Вдъхновяващите момичета и жени в Европа са наша гордост и богатство. Предизвикателството е да не говорим за жените и изразяваме своята благодарност само на 8 март, а през цялата година", заключи Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Мая Йорданова
928 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГЕРБЕРСКИ ВЛЕЧУГИ

2022.03.08 | 15:52

2
я едно останало ГЕРБЕРСКО ВЛЕЧУГО...... ДА СЕ РАЗКАРА .....
x

2022.03.08 | 15:51

1
Това е шия, казал жирафа като видял врата на М-Г.

Добави коментар

Водещи новини