Бившият испански крал Хуан Карлос обяви намерението си да остане в Абу Даби

  • 08 март 2022 09:15

  • 1050
  • 0
Бившият испански крал Хуан Карлос обяви намерението си да остане в Абу Даби
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Бившият испански крал Хуан Карлос обяви намерението си да остане в Абу Даби, макар че предприето срещу него неотдавна разследване в Испания, принудило го да замине за Обединените арабски емирства, беше прекратено, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Бившият крал пояснява, че предпочита по лични причини да остане в Абу Даби за постоянно. Той споделя, че в Абу Даби е открил спокойствие и допълва, че все пак ще посещава често Испания.

Хуан Карлос бе обект на три разследвания, които бяха прекратени поради липса на достатъчно доказателства, изтекла давност или пък поради имунитета му като държавен глава до 2014 г. В рамките на най-голямото от тези разследвания прокуратурата се опитваше да установи от декември 2018 г. дали Хуан Карлос е получил комисионна през 2011 г. от испански консорциум за изграждането на железопътна линия между Мека и Медина в Саудитска Арабия.

Испания изпраща оръжие на Украйна

"Давам си сметка за последствията за общественото мнение, които са имали събития от личния ми живот, и съжалявам за това искрено", пише Хуан Карлос в писмо до сина си  - крал Фелипе Шести, което бе направено обществено достояние.

Крал Фелипе Шести обяви, че разбира и уважава решението на баща си да остане в Абу Даби.

Теодора Александрова
1050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини