ЕК подготвя нови санкции срещу Москва и настоява за ограничаване на доставките на руски енергоносители

  • 07 март 2022 12:51

  • 1183
  • 4
ЕК подготвя нови санкции срещу Москва и настоява за ограничаване на доставките на руски енергоносители
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия ще предложи утре мерки за разнообразяване на доставките на енергия в ЕС, за да ограничи вноса на енергоносители от Русия. Това съобщи председателят на комисията Урсула фон дер Лайен.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13351

Тя отбеляза, че ЕК работи за осигуряване на защита за потребителите от растящите цени на енергията. Трябва да се отървем от зависимостта от руските изкопаеми горива, заяви Фон дер Лайен. По нейните думи утрешните предложения ще обхванат осигуряването на газ, както и развитието на инфраструктура, годна за пренос на водород.

Европа се опасява от пълно спиране на газа от Русия

Председателят на ЕК призова за масови инвестиции във възобновяема енергия и за повишаване на енергийната ефективност, включително с използването на изкуствен интелект. По нейните думи делът на газа и въглищата в енергията, използвана в ЕС, е голям и това ще се промени. Делът на възобновяемите източници ще се повиши драстично, заяви Фон дер Лайен.

Тя съобщи, че комисията подготвя нови санкции срещу Москва, като същевременно проверява за "пробойни" във вече въведените европейски ограничителни мерки. Фон дер Лайен отчете, че приетите досега санкции са довели до срив на руската икономика.

Последвайте канала на

Калина Христова
1183 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.03.07 | 13:55

4
Само така, направете ги да ходят на 4 крака да ги видим пиянките, спрете и вноса на всички водки и алкохоли по магазините Руский стандарт и всякакви производни на тях...

2022.03.07 | 13:52

3
А така, яко производство от енергоносители на водород, има доста качествени водородни автомобили BMW, Mercedes и много други компании са се насочили натам, хем няма да има замърсяване, хем пак ще се ползват енергоносителите, както и при електромобилите, пък изгарянето и мощността са в пъти по-добри от бензиновите или дизеловите модели ;) ...и най-важното, няма замърсяване...
абе

2022.03.07 | 13:36

2
абе тая година ще има ли гей паради и нови еврогейски ценности???
ЕС

2022.03.07 | 13:25

1
подписва смъртната си присъда!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини