Полският президент заяви подкрепа за Зеленски на срещата на Б-9 във Варшава

  • 25 февруари 2022 17:24

  • 1428
  • 3
Полският президент заяви подкрепа за Зеленски на срещата на Б-9 във Варшава
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Съгласен съм с президента Володомир Зеленски, който заяви: „Ако днес на мен не помогнете, утре до вашите врати ще почука войната“. Това заяви президентът на Полша Анджей Дуда, като призова за подкрепа и солидарност с Украйна и за конкретни действия срещу „бруталната атака“ на Русия, предаде БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13459

Дуда откри днешната среща на високо равнище във формат Б-9, която се провежда във Варшава. В нея участват президентите на страните от източния фланг на НАТО и членки на Европейския съюз - България, Полша, Румъния, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия. За срещата в полската столица е и президентът Румен Радев.

Полският държавен глава благодари, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се е съгласила също да присъства на срещата, за да покажат държавите единство в „изцяло новата реалност“. Вчера над Европа се завърнаха демоните на войната, невиждани от 1945 г., посочи Дуда. Той каза, че отговорната държава за случилото се в Украйна е „Путинова Русия“.

След края на разговорите между лидерите на деветте държави, започна и виртуална среща на НАТО. Очакванията са тя да продължи няколко часа, за да се обсъди ситуацията в Украйна и да се излезе с позиция по кризата. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1428 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.25 | 18:24

1
Ако и в Нато ни делят на източен и западен блок, значи е вярно твърдението, че се канят да вкарат източния блок във война, за да се самоунищожим.

2022.02.25 | 23:02

3
Когато окупират украйна, от нашата територия ще се водят военни действия, а путинци ще стрелят по нас. Трябва да сме въвлечени в конфликта, в пояса на триморието ще тлее 30 годишна война.
Абе

2022.02.25 | 19:41

2
Знаеме за омразата на Полша към руснаците! Да не ни въвличат в тази кавга!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини