Германската полиция иска да предотврати заминаването на крайнодесни екстремисти в Украйна

  • 25 февруари 2022 14:59

  • 3326
  • 4
Германската полиция иска да предотврати заминаването на крайнодесни екстремисти в Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Полицията в Германия предприема действия, за да предотврати заминаването на крайнодесни екстремисти за Украйна, за да се включат във военния конфликт с Русия, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14007

Службите за сигурност подозират, че по-голямата част от германските радикали подкрепят Русия, съобщи правителството в Берлин в отговор на запитване от страна на крайнолявата партия „Левите".

Шофьор оцеля по чудо, след като руски танк премаза колата му

Изключение обаче представлява неонацистката партия „Дер дрите вег“ („Третият път“), която симпатизира на украинските националисти.

„По отношение на подозренията за участие на германски десни екстремисти в бойни операции на паравоенни части, федералното правителство към момента няма доказани разузнавателни данни, че десни екстремисти действително са пътували до Украйна или до Русия, за да вземат активно участие в бойните операции в тези региони“, заяви германското правителство в писмен отговор.

Външното министерство съобщи, че „заради настоящия конфликт вниманието на федералните полицейски дирекции е насочено към възможни пътувания на крайнодесни екстремисти“.

Министерството допълни, че при подозрителни случаи подобни пътувания ще бъдат забранявани. 

Депутатката Мартина Рeнер, която отправи запитването от името на „Левите“, каза, че с оглед добрите връзки между германски неонацисти с Украйна и Русия, не може бъде изключено тяхно участие в боевете.

„Призовавам органите на реда да следят за индикации и да предприемат съответните действия“, каза Ренер. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3326 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.25 | 15:06

1
Предлагам да съберем подписка и да пратим всички русофииили в България на войната на първа линия за да помогнат на своят герой Путин.
хуху

2022.02.25 | 15:23

4
Чакай чакай те тия хора русофили ли са кви са само подкрепата им е клавиатурна, те са пълни мишки и утайки които само това могат да правят. Не стават за война, те стават за водоноски само.

2022.02.25 | 15:18

3
май нещо насссрааа а ? ходи да се убиеш за Русия, боокклукк мръсееен. Нали много ги подкрепяш, ходи и се махай от България, ако пукнеш ще е плюс за държавата ни, плъх който се крие в България и харесва руските пидери

2022.02.25 | 15:09

2
Педлагам да влезнеш на мама си у джендъсрката потка и да не излизаш от там амебо!

Добави коментар

Водещи новини