Румъния няма да има проблем с газа при евентуален въоръжен конфликт в Украйна

  • 23 февруари 2022 10:06

  • 399
  • 2
Румъния няма да има проблем с газа при евентуален въоръжен конфликт в Украйна
© Pixabay

Румъния няма да има проблем с доставките на газ в случай на въоръжен конфликт в Украйна, заяви снощи румънският министър на енергетиката Вирджил Попеску, цитиран от агенция Аджерпрес.

Няма да имаме проблеми с енергията и газовите доставки, ако има конфликт в Украйна. Газовият внос може бързо да бъде пренасочен по други маршрути, през Гюргево и Арад.

Освен това зимата преминава и ние ще можем да осигурим вътрешното потребление от собствени запаси, каза Попеску на международната енергийната конференция „Пауър самит 2022“ в Букурещ.

Порошенко: Никой не знае къде ще спре Русия, България и Румъния може да са следващите

Той допълни, че Румъния разглежда и други възможности за доставки на газ като втечнения природен газ, САЩ, Азербайджан, освен Газпром.

Златото и петролът поскъпнаха вчера, след като руският президент Владимир Путин призна в понеделник независимостта на т. нар. Донецка и Луганска републики в Източна Украйна и нареди там да бъдат изпратени войски, отричайки същевременно да има планове за инвазия. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
399 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Браво

2022.02.23 | 10:32

1
Браво на съседите ни, много по-сериозни и готови изглеждат за всичко. За разлика с нас, ние сме като циганите, мизерни и никой не ни затова за нещо.
Браво бе

2022.02.23 | 10:32

2
зачита*

Добави коментар

Водещи новини