Борис Джонсън ще обяви пълна отмяна на ограниченията заради COVID-19

  • 21 февруари 2022 06:19

  • 1983
  • 5
Борис Джонсън ще обяви пълна отмяна на ограниченията заради COVID-19
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще обяви днес плановете за отмяна на всички ограничения срещу разпространението на коронавируса като част от стратегията за "живот с КОВИД", която ще представи пред парламента и е насочена към по-бързо излизане от пандемията в сравнение с другите големи икономики, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Джонсън ще оповести края на всички изисквания, които засягат личните свободи, само ден след като кралица Елизабет Втора беше диагностицирана с КОВИД-19.

Елизабет II е с COVID-19

Според плана, който се готви от седмици, Великобритания ще стане първата голяма европейска страна, която разрешава на хора, които знаят, че са заразени с КОВИД-19, свободно да посещават магазини, да използват обществения транспорт и да ходят на работа.

В неделя Джонсън каза, че той не иска хората да захвърлят предпазливостта и че няма място за самонадеяност, но равнището на ваксинация означава, че правителството иска да премине от наложени от държавата задължения към насърчаване на личното отговорно поведение. 81 процента от възрастното население на страната са с поставена бустерна доза срещу КОВИД-19.

Без изолацията след заразяване с COVID-19 в Англия

"Днес ние отбелязваме един момент на гордост след един от най-трудните периоди в историята на нашата страна, като започваме да се учим да живеем с КОВИД", каза британският премиер в изявление преди насроченото за понеделник обявяване на плана в парламента.

Медицински експерти призоваха Джонсън да не си играе със здравето на нацията, а съветници на правителството предупредиха, че отмяната на ограниченията може да доведе до бързо нарастване на случаите.

От своя страна правителството обяви, че ще запази известни системи за наблюдение на епидемичната обстановка, както и планове за мерки в случай, че се появи нов вариант на коронавируса.

Хиляди британски доброволци ще участват в изпитания на ваксина срещу Омикрон

В неделя Джонсън беше запитан дали не поема риск с пандемията. Той отговори, че правителството не може да продължава да харчи по 2 млрд. паунда месечно за тестове. Премиерът освен това е под натиск от мнозина членове на своята Консервативна партия да отмени рестрикциите, които те смятат за драконовски, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
1983 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
оФчар

2022.02.21 | 08:36

5
Xaxaxa, след като ви наритаха въ кошарата, чакайте да ви пуснат. Може, но някога друг път ще да е, или за стригане и колене.

2022.02.21 | 06:42

4
ако киро простия задължи ваксинация ще бъде убит 100%
Сърбеца

2022.02.21 | 06:38

3
Не глупак кат киро харварда да иска сертификати и да е.бе жена си с маска

2022.02.21 | 06:34

2
Един от многото неизвестни фактори с тези нови генетични ваксини е дали клетките, заразени с иРНК от ваксината, действително произвеждат шиповия протеин, който репликира вируса Covid или може ли новосъздаденият шип протеин да се увреди, създавайки нова мутация и той е собствен набор от проблеми. Заразената клетка ще продължи да създава патогенни шипове протеини, докато Т-клетките убийци я унищожат. Не е известно колко време може да отнеме това, но междувременно тези шипове протеини (по-скоро единични, отколкото част от по-голям вирус с 29 протеина) могат да пътуват през тялото и тъй като малкият им размер преминава от кръвния поток през ендотела в органи на тялото.

2022.02.21 | 06:31

1
заврете си инжекциите в гъзъ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини