Макрон призова за спиране на обстрела в Украйна

  • 18 февруари 2022 19:53

  • 1640
  • 4
Макрон призова за спиране на обстрела в Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на призова днес в Брюксел за "спиране" на "засилващите се бойни действия" в Източна Украйна, където "руският военен натиск не отслабва", съобщава БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13609

"Ситуацията е изключително обезпокоителна" и "както изглежда" е взела "няколко жертви през последните часове", каза Макрон. "Не виждаме доказателства на руско военно дезангажиране на този етап", допълни френският президент на пресконференция в рамките на Срещата на върха ЕС-Африка.

Сирени огласиха Донецк след мощен взрив

"Обстрелите по линията на съприкосновение се подновиха. Първо, призоваваме за спиране на всички бойни действия и бърза деескалация. Второ, призоваваме за подновяване на конструктивните преговори, защото продължаваме да твърдим, че само чрез диалог тази ситуация може да намери своето решение", каза Макрон.

"Приветствам изказванията на президента (Владимир) Путин, но ако искаме да бъдем надеждни партньори, винаги е добре изказванията да са подплатени с действия. Искаме да можем да видим конкретни стъпки, които да ги последват", допълни френският президент.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1640 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Петров

2022.02.18 | 22:57

3
Това, което виждаме в настоящата криза около Украйна, е преднамерен избор на САЩ да се изправят срещу Русия и да сътворят геополитически разрив. Украйна е само пионка в по-голямата схема на американското имперско планиране. Ето за какво е цялата истерия за руска инвазия. Вашингтон създава криза, за да разцепи международните отношения по линия на Студената война. Тя е реваншистка, регресивна и разрушителна. Но такава е пристрастеността на Вашингтон за върховенство. Въпреки че този гамбит крие риск от подбуждане на война в Европа, война, която може да ескалира в ядрен пожар.
от друга страна

2022.02.19 | 03:17

4
не бива да се оставя путин да продължава с инвазията там нали

2022.02.18 | 21:12

2
С този луд поглед.....точно да го вземеш на сериозно....:)

2022.02.18 | 20:39

1
Къв обстрел бе , мамето ти извратено педерско ! Оди лижи баба си и не се показвай !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини