Европа може да очаква приток на бежанци в случай на по-нататъшна ескалация на кризата около Украйна

  • 18 февруари 2022 06:16

  • 460
  • 3
Европа може да очаква приток на бежанци в случай на по-нататъшна ескалация на кризата около Украйна
©
Слушай новината Слушай новината

Европа може да очаква приток на бежанци в случай на по-нататъшна ескалация на кризата около Украйна, предупреди заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, цитиран от ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13930

Според оценките към блока може да се насочат между 20 000 и 1 000 000 бежанци, заяви Схинас пред германския в. "Велт". Освен това в момента в Украйна живеят около 20 000 европейски граждани, които може да имат нужда от подкрепа за евентуална евакуация, добави той.

Матеуш Моравецки: Полша се готви да приема украински бежанци

Схинас заяви, че ЕС е готов и да изпрати на Киев значителна хуманитарна помощ, както и да помогне при необходимост от спешни действия.

Разполагането на руски войски в близост до украинската граница предизвика международни опасения, че Русия може да се готви за нашествие в съседната страна - нещо, което Москва отрече неведнъж, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
460 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.18 | 07:26

2
ОТПРАВЯ ЗАЩОТО НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ КОГАТО ЗАВЗЕ КРИМ ПУТИН ДАЖЕ ГО ОСТАВИХТЕ ДА СТРОИ СЕВЕРЕН ПОТОК 2.ИДИЙОТИ СТЕ.ТРЯБВА ДА ГО Е СТРАХ ДА ПОГЛЕЖДА КЪМ ЕВРОПА И УКРАЙНА ПУТИН САНКЦИИ ДО ДУПКА.БЛОКИРАЙТЕ ГО ОТ ВСЯКАДЕ И ЗА ВСИЧКО МАЙ ИСКАТЕ ДА ИМА ВОЙНА.
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2022.02.18 | 07:30

3
откачалник
Петров

2022.02.18 | 06:38

1
Факторът „руска заплаха“ ще присъства в информационното поле, докато съществуването му носи повече печалба на производителите и потребителите на продукти и спътници на военно-промишления комплекс на САЩ, отколкото загуби. Подобно постоянство крие сериозни рискове – рано или късно една от многото страни, доброволно или неволно въвлечени в орбитата на информационната истерия, може да си изпусне нервите. Това ще доведе до непоправими последици за Европа, трудни за Русия и непредвидими за САЩ.

Добави коментар

Водещи новини