Белгия премахва от следващата седмица част от противоепидемичните ограничения

  • 11 февруари 2022 19:14

  • 838
  • 0
Белгия премахва от следващата седмица част от противоепидемичните ограничения
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Белгийските власти решиха днес страната да премине в оранжев код по системата за оценка на опасността от разпространение на ковид, съобщиха местни медии, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Това предвижда от 18 февруари да бъдат облекчени някои от мерките, въведени заради пандемията. Отпада изискването децата до 12 години да носят маски там, където това се изисква. Премахват се ограниченията за работното време на ресторантите, отново ще отворят нощните заведения.

За посещение на събития с над 50 души в закрито помещение остават изискванията за носене на маска и за сертификат за ковид. Предвижда се на такива места да бъдат осигурени възможности за бързо изследване на посетителите, ако нямат сертификат.

Очаква се парламентът да се произнесе за бъдещето на сертификата, като следващото заседание на правителството по тази тема е насрочено за началото на март.

Кината и театрите получават отново възможност да работят почти без ограничения за броя на посетителите, в ресторантите и баровете отпада изискването за носене на маски от клиентите. Премахват се ограниченията за събитията на открито. Спира да се прилага изискването четири от петте работни дни служителите да работят от дома. 

Белгийски учени призоваха за отмяна на противоепидемичните мерки

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини