Борис Джонсън иска да увери Русия в отбранителния характер на НАТО

  • 07 февруари 2022 16:07

  • 975
  • 0
Борис Джонсън иска да увери Русия в отбранителния характер на НАТО
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е иска да увери по дипломатически път Русия, че НАТО е отбранителен съюз и поради това всички европейски демокрации трябва да имат свободата да се присъединят към него, заяви днес говорител на британския премиер, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

Русия, която през 2014 анексира Кримския полуостров, иска от НАТО гаранции в сферата на сигурността, включително обещание, че алиансът никога няма да приеме Украйна за свой член, отбелязва БТА.

"Русия изрази притеснения от потенциална агресия от страна на НАТО, но ние ясно показахме, че подобни опасения са напълно неоснователни, понеже НАТО по същността си е отбранителен съюз", заяви говорителят на Джонсън.

"Искаме обаче да работим с Русия, за да предоставим дипломатически уверения (за отбранителния характер на алианса). Не става въпрос за отстъпки, понеже (британският) премиер, както и други западни лидери, каза, че всички европейски демокрации имат право да се присъединят към НАТО", обясни неговият говорител.

Борис Джонсън към Владимир Путин: Нападение срещу Украйна ще е трагична грешка

Последвайте канала на

Константин Тодоров
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини