Още един британски законодател поиска вот на недоверие на Борис Джонсън

  • 04 февруари 2022 20:49

  • 777
  • 1
Още един британски законодател поиска вот на недоверие на  Борис Джонсън
© Getty (архив)

Арън Бел, британски законодател от управляващата Консервативна партия, каза днес, че е внесъл писмо с искане за гласуване на недоверие на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, тъй като според него предвид поведението на премиера около скандалните празненства в "Даунинг стрийт", той не може повече да остане на този пост, предаде Ройтерс.

Вот на недоверие срещу Джонсън може да се проведе, ако 54 от общо 360 депутати консерватори внесат писмо в партийния Комитет 1922.

Бел изрази дълбоко разочарование от ситуацията, особено като се има предвид, че е подкрепил кандидатурата на Джонсън за лидер. "Но злоупотребата с доверие, която събитията в "Даунинг стрийт" номер 10 представляват, и начинът, по който той се отнесе към тях, правят невъзможно оставането му на този пост", изтъкна той.

Писмата до партийния Комитет 1922 са поверителни, така че единствено председателят Греъм Брейди знае колко са били внесени. Досега осем депутати от Консервативната партия са заявили публично, че са внесли писмо с искане за гласуване на недоверие на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Сред тях е Роджър Гейл, депутат от 1983 г. и бивш заместник-председател на Консервативната партия.

Четирима съветници на Борис Джонсън подадоха оставки и отправиха обвинения

Последвайте канала на

Валери Зайцев
777 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пенсионер

2022.02.05 | 07:14

1
Айде кралството обратно в ЕС!

Добави коментар

Водещи новини