Германия запази минута мълчание в памет на застреляните при пътна проверка двама полицаи

  • 04 февруари 2022 17:08

  • 4569
  • 1
Германия запази минута мълчание в памет на застреляните при пътна проверка двама полицаи
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Двамата германски полицаи, застреляни при рутинна пътна проверка тази седмица, бяха почетени от своите колеги и германското общество, предаде ДПА.

В цяла Германия днес беше запазена минута мълчание в памет на убитите полицаи, а в западния град Кузел се състоя частна църковна служба с около 200 присъстващи, сред които роднини на убитите и служители на органите на реда.

Двамата млади полицаи - 24-годишна полицейска кадетка и 29-годишният ѝ началник - бяха убити при пътна проверка на селски път в ранните часове на понеделник. Във вторник по случая бяха задържани двама мъже. Те са обвинени в убийство и бракониерство. При спирането им за проверка микробусът им бил пълен с трупове на животни.

Застреляха двама германски полицаи при рутинна проверка на автомобил

Трагедията породи дебати във връзка с рисковете, на които са изложени полицаите в страната, докато изпълняват служебния си дълг. Малу Драйер, министър-председател на провинция Райнланд-Пфалц, каза, че срещу полицаите се насажда омраза в страната и има призиви за насилие срещу тях, отправени в интернет. Регионалният вътрешен министър Рогер Левенц, който присъстваше на възпоменателната служба заедно с Драйер пък съобщи, че днес органите на реда са задържали мъж, който призовавал в интернет служителите на полицията да бъдат подмамвани на селски пътища и да бъдат застрелвани там. /


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4569 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ne

2022.02.04 | 18:18

1
e to taka e poniakoga ne e kato da biete mirni demonstranti.

Добави коментар

Водещи новини