Четирима съветници на Борис Джонсън подадоха оставки и отправиха обвинения

  • 04 февруари 2022 07:33

  • 1285
  • 3
Четирима съветници на Борис Джонсън подадоха оставки и отправиха обвинения
© Getty Images

Четирима висши съветници на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е подадоха оставки на фона на засилващия се натиск върху премиера да се оттегли от поста, съобщава БНР.

Първо главният съветник на Джонсън по политически въпроси Мунира Мирза, а малко след това и директорът за връзки с обществеността Джак Доул връчиха оставките си на премиера. Те бяха последвани от началника на кабинета Дан Розенфийлд и главния личен секретар Мартин Рейнолдс.

Нови призиви за оставката на Борис Джонсън

Мотивът на Мунира Мирза е безпочвеното обвинение на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е към лидера на лейбъристите Киър Стармър, че не е осъдил педофила Джими Савил, когато е бил начело на прокуратурата за обществени дела, за което премерът по-късно отказа да се извини. Джак Дойл пък е посочил, че „последните седмици са стрували скъпо на семейния му живот“.

Оставките на високпоставените служители от най-близкото обкръжение на премиера идват в момент на задавани въпроси от депутати от неговата Консервативната партия, доколко Джонсън е годен да я ръководи след скандала с купоните на "Даунинг стрийт" по време на локдаун. За да се стигне до гласуване на вот на недоверие в премиера, са необходими 54 писма от депутати тори.

Сред тези, които досега публично заявиха, че са пуснали такива писма, е посочен като мотив „Партигейт“, но има и такива, които са го направили заради обидата към Стармър. Мунира Мирза бе неотклонно до Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, откакто той стана кмет на Лондон през 2008 година.

Весела Найденова
1285 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.04 | 07:47

1
Във момента във които надигна глава против СЗО загуби всичко!
@

2022.02.04 | 08:02

3
Да но все пак Джонсън е голям ЗАДНИК

2022.02.04 | 07:59

2
Изтича му времето и на тоя идиот!

Добави коментар

Водещи новини