Гърция удължава ограничителните мерки срещу COVID-19

  • 03 февруари 2022 12:16

  • 378
  • 1
Гърция удължава ограничителните мерки срещу COVID-19
© Getty Images

Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу Covid-19, съобщава БНР. Влизането в страната остава само с отрицателен тест. Правителството подготви нова стратегия за овладяване на психическите заболявания, повлияни от пандемията. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33005

Гърция е на четвърто място по смъртност от коронавируса сред 30 европейски държави според проучване на Европейския център по профилактика и контрол на заболяванията. Специалистите в страната съобщават ,че не могат да прогнозират как ще се развива заболяемостта в следващия месец.

Здравните работници в Гърция ще загубят работата си, ако не се ваксинират до 31 март

Съветът за контрол на пандемията предложи на правителството да запази всички наложени ограничения. За поредна седмица здравното министерство удължи всички разпоредби и дори засили контрола по прилагане на мерките.

С разрешение на прокуратурата от днес се публикуват в медиите всички фирми, а те са предимно заведения и магазини, които са глобени за неспазване на мерките, за да се предпазят клиентите от риск.

От днес в Гърция снабдяват с антивирусни таблетки за Covid високорисковите групи граждани, заяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага и само по предписание на лекар.

Здравното министерство изготви План за психично здраве по препоръка на специалистите, които констатираха рязко увеличение на депресията сред младите хора до 25 годишна възраст, като резултат от пандемията. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Добър

2022.02.03 | 12:26

1
Д-р Джордан Питърсън: Мерките против пaндeмиятa причиниха повече cмъpт и нещастие от самата пaндeмия

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини