Борис Джонсън към Владимир Путин: Нападение срещу Украйна ще е трагична грешка

  • 02 февруари 2022 20:56

  • 6623
  • 0
Борис Джонсън към Владимир Путин: Нападение срещу Украйна ще е трагична грешка
© gettyimages

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е казал днес по телефона на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, че руско нападение срещу Украйна ще е трагична грешка, съобщи канцеларията на британския премиер, цитирана от БTA.

"Премиерът изрази своята дълбока загриженост по повод настоящите враждебни действия на Русия по украинската граница", е казал говорител на "Даунинг стрийт" 10.

Путин: САЩ се опитват да ни въвлекат във въоръжен конфликт

По думите му Джонсън е подчертал пред президента на Русия, че трябва да уважава териториалната цялост на Украйна, както и правото й да се отбранява.

"Всяко ново руско навлизане в украинска територия ще бъде трагична погрешна стъпка", е предупредил Джонсън.

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че Путин е изтъкнал пред събеседника си факта, че НАТО не е готова адекватно да реагира на руските желания да получи гаранции за сигурност. Според съобщението отказът на Алианса от адекватна реакция е бил прикрит с аргумента за т.нар политика на отворените врати на НАТО, която "противоречи на основополагащия принцип за неделимост на сигурността".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини