Нови призиви за оставката на Борис Джонсън

  • 02 февруари 2022 16:13

  • 637
  • 3
Нови призиви за оставката на Борис Джонсън
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер е изправен пред нови призиви да подаде оставка след като депутатът от торите Тобаяс Елууд стана поредният, който поиска Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да се оттегли от поста си, пише BBC.

Депутатът даде заявка, че ще внесе писмо за недоверие към премиера на фона на продължаващия разгорещен дебат около партитата на Джонсън по време на национален локдаун. Във вторник колегата му Питър Олдоус сподели, че е направил същото.

Най-малко 54 депутати от Консервативната партия трябва да внесат подобно писмо, за да се стигне до гласуване за бъдещето на премиера. 

16 купона е имало в резиденцията на британския премиер по време на локдауните

Шепа депутати от партията на Джонсън, включително лидерът на шотландските тори Дъглас Рос, заявиха, че са изпратили такива писма до комисията, която провежда конкурсите за лидерското място. Общият им брой, обаче, засега остава неясен. 

Докладът за „Партигейт“ е предаден на Борис Джонсън

Джонсън се опитва да преодолее недоволството, предизвикано от седмици в резултат на медийните заглавия, обвиняващи го за провеждането на партита в правителствени сгради по време на действащи COVID ограничения. 

Британският премиер отказа да потвърди твърденията на пресата, че е присъсътвал на парти в апартамента си на "Даунинг стрийт" на 13 ноември 2020 г.

Събирането е едно от 12-те събития в Даунинг стрийт и Уайтхол, разследвани от лондонската полиция за предполагаемо нарушаване на противоепидемичните мерки в страната.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
637 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.02 | 16:15

1
айдеее взимай и кирчо с теб и при трюдото!

2022.02.02 | 18:00

3
Да вземе и тиквето,та да има с кого да се гаврят.

2022.02.02 | 16:41

2
Не му се изка да пуска кокала

Добави коментар

Водещи новини