Българинът, причинил катастрофа с жертви в Италия, бил пиян

  • 01 февруари 2022 13:41

  • 2358
  • 2
Българинът, причинил катастрофа с жертви в Италия, бил пиян
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Пробата за алкохол на 61-годинишния българин, който блъсна с джипа си колата на две млади италианки на магистрала, отчела резултат три пъти над нормата. Това съобщават от полицията в Порденоне, където се води разследването.

Мъжът, който работи като мениджър, е задържан, часове след като избягал от местопроизшествието. При инцидента загинаха двете млади жени, а две деца бяха ранени.

Шофьорът ще отговаря пред италианския съд за убийство на повече от едно лице при ПТП, неоказване на помощ и бягство.

Тежка катастрофа с жертви в Италия, предизвикана от български шофьор

Жестоката катастрофа стана в участък от магистралата между Вилота и Ацано Дечимо около 19.40 ч. в неделя. Българинът тествал новия си джип и карал с висока скорост. Той блъснал отзад лек автомобил, в който пътували две братовчедки – на 20 и 26 години. На задната седалка в техния автомобил пътували двете дъщерички на едната жертва - едната на 2 години, а другата - на 4 месеца.

"Изведнъж чух много силен трясък. Видях как джипът прави нещо като салто във въздуха, прескачайки другата кола. След това се удари в моята кола и се преобърна отново", разказва бащата на едната загинала жена Ален Фрагасо.  

Мъжът се втурва да помогне на дъщеря си, племенницата и внучките си.

"Изтичах при тях. Джесика беше цялата в кръв, колата беше смачкана. Видях само краката на племенницата ми. И тогава чух плача на бебето. Опитах се да ги извадя, но не успях. Ламарините бяха нагънати. Нарязах си лицето, ръцете, но те починаха", през сълзи допълва бащата.

Докато Ален се опитва да помогне на близките си, 61-годишният българин излиза от джипа и хуква през полето. Часове по-късно той е задържан в дома си.

Двете момиченца са транспортирани в болница, след като пристигналите спасителни екипи разрязали ламарините, за да ги извадят. По-голямото дете е оперирано, но няма опасност за живота му. Бебето е в стабилно състояние.

"Този човек трябва само да се срамува. След като отне живота на две млади жени, той избяга, без дори да се опита да им помогне. Надявам се, че срещу него ще бъдат взети сериозни мерки", каза бащата на момиченцата Девис Да Рос.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2358 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.01 | 15:46

2
В кауша ще го пребиват и изнасилват ежедневно. Ще си умре в италианския пандиз.
Kali

2022.02.01 | 14:39

1
Кошмарно.....Пияният идиот да го линчуват,свинята долна...

Добави коментар

Водещи новини