Борис Джонсън се извини за партитата на "Дауниг стрийт" 10

  • 31 януари 2022 18:04

  • 689
  • 2
Борис Джонсън се извини за партитата на "Дауниг стрийт" 10
48 3дни
© Getty (архив)

"Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се извини за партитата в резиденцията му", предаде Би Би Си.

Премиерът на Обединеното кралство днес в Камарата на общините (долната камара на британския парламент) коментира доклада, във връзка със скандала "Партигейт".

"Пандемията стана бреме за всички хора в нашата страна. Ние призовахме хората да правят жертви, но в същото време в сградата на "Даунинг стрийт" 10 откровено се нарушаваха правилата", каза още той.

"Разбирам гнева на хората и знам, че едно извинение не е достатъчно", добави Джонсън.

Той също обеща, че ще преразгледа правилата за работа и поведението на чиновниците. "Тези промени ще засегнат служителите на всички нива", заяви британският премиер.

16 купона е имало в резиденцията на британския премиер по време на локдауните

След като Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е приключи изказването си, думата взе лидерът на най-голямата опозиционна сила  – Лейбъристката партия Кийр Стармър. Премиерът ни е човек, който няма срам, заяви той и призова да се започне процедура,  чрез която да се стигне до вот на недоверие.


Малко по-късно парламентаристът от Шотландската народна партия Йън Блекфорд нарече премиера лъжец. Председателят на Камарата на общините Линдси Хойл го призова да се извини за думите си. Блекфорд отказа и Хойл го изгони от пленарната зала.

Джонсън бе подложен на критики и от съпартийци. Бившият премиер Тереза Мей заяви, че Джонсън знае правилата и трябва да ги спазва.

Едно от знаковите имена в Консервативната партия Андрю Мичъл от своя страна заяви, че оттегля подкрепата си от премиера. "Аз подкрепях господин Джонсън още когато той се кандидатира за депутат от нашата партия. Това бе преди 30 години", заяви депутатът

Валери Зайцев
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.31 | 19:34

1
ша купонясва я,ковидиотчетата да си стоят у къщи с парцалчетата.

2022.02.01 | 06:11

2
по-добре вкъщи с парцалчетата, отколкото с огромна негърска свиня с "лазерен меч".

Добави коментар

Водещи новини