Пет случая на мутация на Омикрон засякоха в Хърватия

  • 31 януари 2022 16:16

  • 1129
  • 1
Пет случая на мутация на Омикрон засякоха в Хърватия
© gettyimages

Пет тествани проби са дали положителен резултат за подварианта BA.2 на варианта Омикрон на коронавируса в Хърватия, съобщи БТА, позовавайки се на Институтът за обществено здраве.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

Подвариантът беше потвърден в 40 страни, включително в съседна Словения.

Нови 129 случая на Омикрон в България

Международни данни показват, че BA.2 вероятно се разпространява по десетки страни по света, сред които Дания, Обединеното кралство, Индия и Швеция. За първите 10 дни на януари е бил открит у над 400 заразени във Великобритания.

Най-голямо е разпространението на новия вариант в Дания, където досега са открити 79% от случаите. Информацията за него все още е недостатъчна, но бързото му разпространение предполага, че той може да бъде дори по-заразен от оригиналния Омикрон.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1129 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Прфесор Люк Монтание

2022.01.31 | 16:44

1
Нобелният лауреат Люк Монтание излезе на протест:„Противно на казаното, тези вaкcини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните eкcпepименти, но и тecтовете върху бoлните.Не само клиничните опити, но и всички бoлecти, които са причинили тези вaкcини, показват, че вместо да предпазват, за да предотвратят зapаза, те често правят точно обратното. Това води до нови инфeкции. За съжаление, те имат и много по-сериозни стpaнични eфeкти.“

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини