Бивш съветник на Борис Джонсън иска да отърве страната от него

  • 31 януари 2022 09:37

  • 629
  • 1
Бивш съветник на Борис Джонсън иска да отърве страната от него
© Getty Images

Доминик Къмингс, бившият първи съветник на британския премиер, заяви, че е „негово задължение да отърве страната от Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е“, съобщи БНР.

Докладът на държавния служител Сю Грей за събиранията на Даунинг стирйт по време на локдаун, който може да се окаже решаващ за бъдещето на премиера, все още не е публикуван.

В интервю за списание „Ню Йорк“ Доминик Къмингс нарича бившия си работодател „кръгъл идиот“.

Къмингс, който даде показания в рамките на разследването на Сю Грей допълва, че е наложително Джонсън да бъде отстранен от длъжност. Той казва, че това е „неприятна, но необходима работа“ и че е напълно легитимно да бъде отстранен премиер, който е спечелил голяма изборна победа, но не е способен да върши работата си.

Борис Джонсън вярва, че локдаун партитата няма да го свалят от лидерския пост

Очаква се в най-скоро време Джонсън да получи редактирана версия на доклада на Сю Грей по искане на полицията, която води отделно разследване.

Приближените на Джонсън, които през уикенда водиха яростна кампания да спасят премиера от гласуване на вот на недоверие, до което може да се стигне, ако докладът го уличава в нарушение на Covid разпоредбите, бяха цитирани да казват, че все повече депутати са склонни да го подкрепят.

Самият Джонсън и министрите му са хиперактивни през последните дни, както коментира вестник „Гардиън“. При положение, че Джонсън замине за Украйна във вторник, както гласят някои съобщения, и ако докладът не му бъде връчен днес, неговите критици съзират в това нов опит за печелене на време и за отвличане на вниманието.

Теодора Александрова
629 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОСМАН БЕГ

2022.01.31 | 10:08

1
ДРУГАРЯ ЛУКАШЕНКО У ПОСЛЕДНАТА РЕЧ КАЗА, ЧЕ СТЕ, ЗАКЪСНЕЛИ БЕЗВЪЗВРАТНО :)

Добави коментар

Водещи новини