Дневните случаи на заразяване с COVID-19 в Унгария могат да достигнат 30 000

  • 29 януари 2022 17:41

  • 364
  • 0
Дневните случаи на заразяване с COVID-19 в Унгария могат да достигнат 30 000
© Getty Images

Дневните случаи на заразяване с КОВИД-19 в Унгария могат да достигнат 30 000 през следващите две седмици в сравнение с нивото им от 20 000 тази седмица, заяви днес унгарският министър на човешките ресурси Миклош Каслер, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Каслер изтъкна, че увеличаването на броя на случаите се дължи на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса. В публикуван във "Фейсбук" видеоклип той каза, че Омикрон причинява по-леки симптоми, но неваксинираните, които са една трета от населението на Унгария, са изложени на по-висок риск.

Унгария получи пратка от руската ваксина "Спутник лайт" за изследване

Малко над 6 милиона от 10-те милиона унгарци са ваксинирани с поне две дози и почти 3,6 милиона са инжектирани с подсилваща доза, но ваксинационната кампания в страната изостава в сравнение с тези в Западна Европа.

В Унгария могат да се ваксинират всички хора, без необходимост от предварително записване, както и да се инжектират с подсилващи дози деца на възраст от 12 до 17 години.

Правителството обяви на 13 януари, че четвърта доза ваксина срещу КОВИД-19 може да бъде инжектирана на желаещите след консултация с лекар.

Унгария направи инжектирането с подсилваща доза ваксина задължително за здравните работници и ваксинацията - задължителна за всички учители. Носенето на маски в повечето закрити места е задължително от края на ноември, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини