Борис Джонсън вярва, че локдаун партитата няма да го свалят от лидерския пост

  • 26 януари 2022 13:31

  • 328
  • 0
Борис Джонсън вярва, че локдаун партитата няма да го свалят от лидерския пост
© Getty Images

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се подготвя да получи доклада за локдаун партита му на "Даунинг стрийт" 10, но не смята, че той ще приключи политическата му кариера, съобщава Financial Times.

Британският премиер успокоява депутатите си, че ще преминат успешно през това. Съюзниците на Джонсън правят опити да предотвратят свалянето му от лидерския пост в партията, като предупреждават бунтовнически настроените си колеги, че при този сценарий ще се стигне до нежелани предсрочни избори.

Лондонската полиция разследва партитата на Борис Джонсън

Сю Грей, която разследва събиранията на “Даунинг Стрийт” 10, вече е завършила доклада си по случая, но въпреки това все още не го е предала на Джонсън. Британският премиер се готвеше да направи изявление пред депутатите по доклада след времето за въпроси към него днес, но изглежда това няма да се случи.

Според официален служител, в доклада на Грей няма да се посочват имената на отговорните за организирането на партитата, а вместо това тя ще остави Джонсън да стигне до собствени заключения и сам да прецени дали написаното отговаря на истината.

Въпреки това съюзниците на Джонсън казаха на депутатите, че премиерът ще действа решително, след като получи доклада.

Джонсън обяви пред депутатите във вторник вечерта, че вярва, че няма да бъде свален от поста си. 

Борис Джонсън не смята, че е нарушил закона с партитата на "Даунинг стрийт"

Очакванията са някои от бунтовнически настроените депутати-тори да се възползват от доклада, за да искат вот на недоверие към премиера. Общо 54 депутати от партията на Джонсън трябва да изпратят писма до сър Греъм Брейди, председател на комисията от 1922 г., за да предизвикат гласуване.

Един от колебливо настроените депутати от торите се е срещнал с Джонсън във вторник, като по думите му премиерът е показал искрено разкаяние за случилото се.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини