За ваксинираните пътници, пристигащи във Великобритания, скоро ще отпадне изискването за тест

  • 25 януари 2022 07:13

  • 1225
  • 1
За ваксинираните пътници, пристигащи във Великобритания, скоро ще отпадне изискването за тест
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Напълно ваксинираните пътници, пристигащи във Великобритания, скоро няма да трябва да си правят тест за коронавируса. Това съобщи вчера в парламента транспортният министър Грант Шапс, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31540

В момента ваксинираните пътници, влизащи във Великобритания, са длъжни до два дни от пристигането да си направят бърз антигенен тест. Освен това преди се изискваше всички, пътуващи за Обединеното кралство, да си правят тестове и преди да потеглят.

Случаите на заразяване с COVID във Великобритания, Италия и Франция растат

От 04 ч. по Гринуич на 11 февруари напълно ваксинираните хора, пътуващи за Великобритания, ще трябва само да удостоверяват ваксинационния си статус, като попълват формуляр с данни за себе си. Засега от напълно ваксините няма да се изисква да имат трета доза. Лицата под 18 години ще се третират като напълно ваксинирани. А тези, които не са напълно ваксинирани, няма да има нужда да се изолират, нито да си правят тест на осмия ден от пристигането си.

Те ще трябва обаче да имат отрицателен тест от преди заминаването си и да си направят писиар тест, след като пристигнат във Великобритания, каза министърът. Той подчерта, че новите изисквания са стъпка напред към нормализиране на живота, предпазвайки в същото време общественото здраве.

Освен това Великобритания ще добави 16 страни, включително Китай и Мексико, към държавите, чиито ваксинационни сертификати признава.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.25 | 07:37

1
скоро, но друг път и то временно

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини