Франция облекчава COVID рестрикциите до дни

  • 20 януари 2022 21:21

  • 3746
  • 0
Франция облекчава COVID рестрикциите до дни
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Франция облекчава прогресивно COVID рестрикциите от 2 февруари. Това обяви френският премиер Жан Кастекс, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31492

На тази дата ще бъдат премахнати ограниченията за броя на зрителите на спортни, културни и развлекателни обекти, а дистанционната работа ще бъде само препоръчителна.

Във Великобритания премахват голяма част от COVID мерките

Дискотеките пък ще отворят врати на 16 февруари.

От 2 февруари ще бъде отменено и носенето на маски на открито в някои райони, където дистанцията не може да се спазва Преди това обаче на 24 януари би трябвало да влезе в сила ваксинационният пропуск. Той позволява само на онези, които имат сертификат за ваксинация срещу COVID-19, да получат достъп до ресторантите, кафенета, транспорта и развлекателни дейности.

Досега имаше възможност и онези, които представят отрицателни резултати от тест за коронавируса, да имат достъп до тези места. Кастекс заяви, че този пропуск може да бъде отменен на по-късен етап, ако рискът за общественото здраве намалее значително.

Въвеждането на ваксинационен пропуск бе одобрено от френския парламент, но все още не е получило зелена светлина от Конституционния съд. Мярката вече породи протести в страната.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
3746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини