Френски евродепутати отправиха остри критики към Макрон

  • 19 януари 2022 18:03

  • 1272
  • 1
Френски евродепутати отправиха остри критики към Макрон
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Френски евродепутати отправиха преки критики към президента Еманюел Макрон три месеца преди президентските избори, съобщава БТА.

Макрон беше в Европейския парламент в Страсбург, за да изложи приоритетите на Париж за шестмесечното ротационно председателство на ЕС, но френски евродепутати бяха далеч по-заинтересувани да обсъдят неговата вътрешна политика.

Над 300 000 новозаразени с COVID-19 във Франция

"Това не е френски предизборен дебат", заяви новият председател на ЕП Роберта Мецола от Малта, докато напразно се опитваше да насочи фокуса към европейските въпроси.

Във Франция президентът никога не участва в дебати в парламента и е необичайно да му се налага да отговаря на живо на въпроси на депутати.

"За Франция, но и за Европа, е жизненоважно да не получите още един мандат", заяви евродепутатът Жордан Бардела от френската крайнодясна партия "Национален сбор".

Манюел Бомпар, от крайнолявата "Непокорна Франция", беше един от няколкото, обвинили френския президент, дошъл на власт през 2017 г., в лъжа. Евродепутатът подчерта, че "след три месеца французите могат да гарантират, че Европа ще се отърве от него".

Макрон, който още не е потвърдил официално, че ще се кандидатира за втори мандат, обвини опонентите си в неразбиране на предизвикателствата пред Европа и Франция и в погрешно представяне на неговите политики.

Проучвания на общественото мнение сочат, че 44-годишният президент най-вероятно ще спечели изборите през април, но победата му не е сигурна.

Мая Йорданова
1272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dani

2022.01.19 | 20:20

1
Dano da se otarvem ot nego, koi chte go zamesti kato vsi4ki sa ot edin dol drenki no ima ochte vreme...

Добави коментар

Водещи новини