Част от торите подготвя вот на недоверие срещу Борис Джонсън

  • 19 януари 2022 07:22

  • 650
  • 0
Част от торите подготвя вот на недоверие срещу Борис Джонсън
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Във Великобритания има сведения, че депутати от Консервативната партия на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е вече открито обсъждат как той да бъде свален от поста и кой да бъде негов наследник, предаде БНР. Това става след интервю във вторник на премиера, в което той заяви, че никой не го е предупредил, че партито на "Даунинг стрийт" през май 2020 година е било в нарушение на правилата на локдауна. 

Днешният брой на "Индипендънт" води на първа страница със заглавието "Никой не ме предупреди, че купонът е против правилата, каза човекът, който създава правилата". Политическите наблюдатели са на мнение, че с това интервю Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е "си е вкарал автогол". Твърди се, че депутати от различен ранг и различни крила на Консервативната партия смятат, че вече могат да бъдат събрани достатъчно писма с искане на вот на недоверие в премиера след като бъде публикуван доклада на държавния служител Сю Грей, която разследва случаите с партита на "Даунинг стрийт" по време на локдаун. „Дейли телеграф“ пише, че около 20 депутати смятат да предадат такива писма в "Комитет 1922" още днес. 

Реакции във Великобритания на скандалите около премиера Джонсън

Знае се със сигурност, че вече са подадени няколко. Необходимо е писмата да станат 54, за да се гласува вот на недоверие на Джонсън. Междувременно стана ясно, че Доминик Къмингс, бившият първи съветник на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, ще бъде интервюиран в рамките на разследването. 

Къмингс първи подаде сигнал за партито на 20 май 2020 година. След като премиерът заяви в парламента, че е присъствал за малко на събирането, но с ясното съзнание, че това е работна среща, бившият съветник заяви, че Джонсън е излъгал пред депутатите и че той лично го е предупредил за последствията от това събиране. 

Заместник-лидерът на опозиционна Лейбъристка партия Анджела Рейнър заяви, че ако министър-председателят има поне малко уважение към британския народ, трябва да направи достойното нещо като подаде оставка.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини