ЕС връща ограниченията за пътуващите от Австралия, Канада и Аржентина

  • 17 януари 2022 14:19

  • 918
  • 2
ЕС връща ограниченията за пътуващите от Австралия, Канада и Аржентина
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Съветът на Европейския съюз съобщи, че Австралия, Канада и Аржентина отпадат от списъка с държави, за които не се налагат ограничения за пътуване до ЕС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31486

С това решение се забраняват временно пътуванията от тези държави до ЕС по несъществени поводи. Уточнява се, че държавите от ЕС запазват правото да не прилагат ограниченията за напълно ваксинирани срещу ковид пътници.

Списъкът се преразглежда на всеки две седмици. От днес той включва Бахрейн, Чили, Колумбия, Индонезия, Кувейт, Нова Зеландия, Перу, Катар, Руанда, Саудитска Арабия, Южна Корея, Обединените арабски емирства и Уругвай, чиито граждани могат да пътуват без ограничения до ЕС.

Съветът допълва, че при взимането на решенията за промени в съдържанието на списъка се следят епидемичните показатели, достоверността на данните и реципрочността на мерките спрямо пътниците от ЕС. Добавя се, че списъкът не е задължителен, но допускането на изключения трябва да се съгласува на европейско равнище, отбелязва БТА.

 

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
918 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.17 | 15:36

1
Абе тоя Джокович направо ги испозарази,разнася бацила две седмици и да си тръгне здрав,може ли такова нещо,а може да не са го пуснали да не го заразят случайно,че те са яко ваксани и не се знае кво може да прифане.

2022.01.17 | 15:40

2
Хахаха най заразените взеха да се пазят един от друг да не се заразят хахахаха голем майтеп.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини