Пореден скандал около Борис Джонсън

  • 15 януари 2022 15:58

  • 1812
  • 2
Пореден скандал около Борис Джонсън
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Персоналът на резиденцията на британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е си е организирал по време на локдауните събирания, наричани "петъци за вино". Самият министър-председател редовно е ставал свидетел на сбирките и е насърчавал служителите "да изпускат парата", пише вестник "Мирър", цитиран от Ройтерс.

Британският всекидневник отбелязва, че служителите на резиденцията на премиера си били купили голям хладилник за напитки за службата, който те пълнели, като за целта някой от тях отивал с куфар до местния супермаркет, за да купи бутилки. Джонсън присъствал на малка част от сбирките в период, когато събирането на хора на закрито във Великобритания бе забранено като част от мерките срещу разпространението на коронавируса.

Новите разкрития дойдоха на фона на воденото разследване за поредица неуместни партита на "Даунинг стрийт" 10, за които министър-председателят се извини тази седмица.

Борис Джонсън се извини, че е присъствал на парти по време на локдауна

Според социологическо проучване опозиционната Лейбъристка партия е натрупала преднина от 10 процента пред консерваторите на Джонсън.

На британския премиер може да не му се наложи да се изправи пред избирателите до следващите редовни парламентарни избори през 2024 г. Чуват се обаче мнения, че управляващата Консервативна партия трябва да се опита да го отстрани по-рано, ако прецени, че той е станал вреден за нея, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
1812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.15 | 18:11

2
а за педофилските оргии кога?
Император Йода

2022.01.15 | 16:54

1
Борис Джонсън танцува с Дарт Вейдър. youtube.com/watch?v=TOdz2CUzVr0

Добави коментар

Водещи новини